Jouw partner om locatiedata slim in te zetten

Asset management

Asset management en GIS gaan hand in hand en vormen een krachtige combinatie. Vooral voor bedrijven met fysieke activa zoals infrastructuur, gebouwen, nutsvoorzieningen transportnetwerken en andere assets. Geo Solutions kan jou helpen met efficiënt asset management.

Wat Geo Solutions voor jou kan betekenen

Heeft jouw bedrijf nood aan een gedetailleerde lijst van alle activa, zowel fysiek als digitaal, die eigendom zijn van de organisatie? Staan jullie in voor het plannen en uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden om de activa in goede staat te houden? Wat met het beheren van financiële middelen voor de aanschaf, exploitatie, onderhoud en vervanging van activa? Of moet je risico’s identificeren die verband houden met de activa, zoals operationele storingen, waardevermindering en aansprakelijkheid. Bij al deze taken kunnen wij jou helpen dankzij onze geïntegreerde technologie.

Visualisatie assets

GIS speelt een essentiële rol bij het optimaliseren van asset management, het verbeteren van operationele efficiëntie en het verlagen van kosten. Met behulp van GIS kunnen assets op een kaart worden weergegeven, waardoor een visueel overzicht ontstaat van hun locatie, kenmerken en onderlinge relaties. Dit helpt bij het begrijpen van de ruimtelijke context en het nemen van weloverwogen en datagestuurde beslissingen bij asset management.

Bovendien kan GIS worden geïntegreerd met andere systemen, zoals databases en real-time sensoren, om een geïntegreerd en up-to-date overzicht te bieden van alle assets en hun eigenschappen. 

  • GIS integreert ruimtelijke gegevens (kaarten, locaties, coördinaten) met informatie over activa. Dit maakt het mogelijk om activa op een kaart weer te geven en hun locatie te beheren.
  • Locatie-intelligentie zorgt ervoor dat organisaties kunnen begrijpen hoe de locatie van activa van invloed is op operationele beslissingen. Dit omvat zaken als optimale locaties voor nieuwe activa, het plannen van onderhoudsroutes en het identificeren van risico’s in specifieke gebieden.
  • GIS biedt tools voor georuimtelijke analyse, waarmee organisaties inzicht kunnen krijgen in ruimtelijke patronen en trends die van invloed zijn op activa.
  • Met behulp van GPS en sensortechnologieën kunnen organisaties de locatie en status van activa real-time volgen en bewaken via GIS. Dit is vooral belangrijk voor transport en logistiek.

Samen jouw project bespreken?

Benieuwd wat de kracht van locatiedata voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan gerust een vrijblijvend gesprek in, wij helpen je graag verder.