Jouw partner om locatiedata slim in te zetten

Landbouw

Geo Solutions wil de duurzaamheid in landbouw verhogen. Toekomstbestendige ecologische processen en economische efficiëntie, daar gaan we voor. Dankzij GIS-technologie kunnen we landbouwactiviteiten optimaliseren en de eindgebruiker meer inzichten bieden.

Wat Geo Solutions voor jou kan betekenen

GIS stelt landbouwers en agronomen in staat om ruimtelijke gegevens te analyseren en te gebruiken om hun landbouwactiviteiten te optimaliseren en duurzaam beheer te bevorderen. Zo bouwt Geo Solutions oplossingen met de meest recente technologieën maar ook afgestemd op de noden van de eindgebruikers.

Bodemgesteldheid

GIS kan op verschillende manieren worden toegepast in de landbouwsector. We kunnen bijvoorbeeld de bodemgesteldheid van hun landbouwgronden in kaart brengen, inclusief eigenschappen zoals textuur, vochtigheid en organisch materiaal. Door deze gegevens te combineren met andere informatie, zoals gewasbehoeften en weersvoorspellingen, kunnen landbouwers gepersonaliseerde en datagestuurde beslissingen nemen over irrigatie, bemesting en gewasrotatie.

Plagen en ziekten

GIS kan worden gebruikt om plagen en ziekten in kaart te brengen en de verspreiding ervan te voorspellen. Dit helpt landbouwers bij het implementeren van gerichte en geïntegreerde bestrijdingsmaatregelen, waardoor ze de opbrengst kunnen verhogen en het gebruik van pesticiden kunnen verminderen.

Plannen van landgebruik

Door rekening te houden met factoren zoals bodemkwaliteit, topografie en beschikbaarheid van waterbronnen, kunnen landbouwers en beleidsmakers strategieën ontwikkelen voor duurzaam landgebruik, behoud van natuurlijke hulpbronnen en het minimaliseren van negatieve milieu-impact.

Samen jouw project bespreken?

Benieuwd wat de kracht van locatiedata voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan gerust een vrijblijvend gesprek in, wij helpen je graag verder.