FME

Zet zorgeloos complexe data-integratieprocessen op met de FME-tool (Feature Manipulation Engine) dankzij de ondersteuning van onze FME consultants en experten. Jouw ruwe data en data stromen worden gebruiksvriendelijker dan ooit.

Wat is FME software?

FME, Feature Manipulation Engine, is krachtige software voor gegevensintegratie, transformatie en analyse ontwikkeld door Safe Software. Het is een veelzijdige toolpakket waarmee je op een efficiënte wijze verschillende soorten gegevens, waaronder ruimtelijke gegevens, kan manipuleren, transformeren, analyseren en integreren met behulp van een visuele interface en een uitgebreide bibliotheek met transformers. We zien toepassingen in sectoren zoals stadsplanning, milieubeheer, nutsbedrijven, transport en telecommunicatie.

FME’s belangrijkste tools zijn FME Form en FME Flow. FME Form is en desktop applicatie die focust op data transformaties, integraties, validaties, analyses en automatisatie van data flows. FME Flow daarentegen is een uitbreiding om FME Form meer te integreren binnen je organisatie. FME Flow focust zich op scheduling, publiceren, monitoren, opschalen en beveiligen van van FME Form workflows.

Voordelen van FME

De FME-tools bieden heel wat voordelen bij het beheren en verwerken van gegevens. Een van de belangrijkste pluspunten is de mogelijkheid om ruwe data van verschillende leveranciers te ontvangen en te verwerken. Zo kan het XML bestandsformaat als uwe data vorm, gedeeld door de leverancier, omgezet worden naar een gebruiksvriendelijk formaat van je keuze. FME.jpg fungeert op deze manier als de onmisbare schakel tussen ruwe gegevens en de gewenste output.

De conversie en transformatie van gegevens kunnen via FME aangepast worden aan specifieke vereisten. Het stelt gebruikers in staat om gegevens te integreren, te transformeren en te verrijken, ongeacht het formaat, de structuur of de bron ervan.

Een applicatie waarvoor FME als belangrijke schakel fungeert, is Geopunt.jpg. Geopunt is dan ook een applicatie waarin de gebruiksvriendelijke output van de FME-tool kan worden geraadpleegd, gedownload en verder gebruikt.

Bijkomend kan FME ook gebruikt worden om complexe ruimtelijke analyses op een gebruiksvriendelijke manier te ontwikkelen. Als no-code tool heeft FME een uitgebreide transformer catalogus waarbij er intuïtief een complexe GIS analyse op poten gezet kan worden.

Wanneer zowel FME Form als FME Flow opgezet wordt voor jouw organisatie kunnen via een webapplicatie complexe GIS analyses gepubliceerd worden. Op deze manier kunnen ontwikkelde FME scripts via een simpele druk op knop, zonder GIS expertise, uitgevoerd worden. Verder zijn er ook mogelijkheden tot het automatiseren van ruimtelijke dataflows zodat jouw bedrijf zich kan focussen op de inhoud van de data en je wordt ontzorgt van de technische opzet.

Onze FME-experten

Het team van FME-experten en consultants heeft uitgebreide kennis over de FME-oplossingen en toepassingen. Zij kunnen je als geen ander ondersteunen met een flexibele en schaalbare oplossing voor het verwerken van grote en complexe gegevensintegraties. Zowel set-ups, integratie en onderhoud van FME-software behoren tot onze diensten.
Wij zijn geen FME software verdeler, maar een expertenteam om FME-gebruikers te helpen met integreren, implementeren en migreren van geografische data.

FME experten

Samenwerken? Geo Solutions als jouw FME-partner

Expertise leveren – Data, onderhoud en technische support – Training
Ben je een geavanceerde FME-gebruiker en heb je hulp nodig? Loop je vast in vele mogelijkheden van de FME-software? We zijn er om je bij te staan met expertenadvies en technische ondersteuning.
Wens je FME te integreren en implementeren in je bestaande systemen? Ook hiervoor leveren we onze expertise.

Relevante cases

Sneller samenwerken dankzij nieuwe Police Maps bij de Federale Politie

Lees meer

Aquafin beheert zijn assets zo helder als water

Lees meer

Geo platform “Mind Your Territory” voor provincie Luik

Lees meer
Privacy Policy |Cookies