Jouw partner om locatiedata slim in te zetten

Belgische spoorwegen helemaal in kaart

Infrabel staat als beheerder van de Belgische spoorwegen in voor het onderhoud, modernisering en uitbreiding van het spoorwegennet. Locatie is voor hen essentieel.

De wens

Binnen Infrabel werkt men non-stop aan manieren en tools om de kracht van locatie maximaal te ontsluiten. Op die manier wil het asset management team van Infrabel zijn processen optimaliseren. Hoe? Door nog sterker in te zetten op het vereenvoudigen en automatiseren van controle & verificatieprocedures. 

Geo Solutions in actie

Geo Solutions ondersteunt het asset management team van Infrabel met het ontwikkelen van geografische webtoepassingen die verschillende monitor- en controleprocessen eenvoudiger maken.

Defecten detecteren

Een belangrijk aspect is het detecteren van defecten aan het spoorwegennet. Op het moment dat meerdere voertuigen gelijkaardige schade vertonen is het belangrijk om zo snel mogelijk te weten waar het probleem zit. Zo werd er een applicatie ontwikkeld om op basis van voertuignummer en tijdstip het gemeenschappelijke traject van meerdere treinen te bepalen. Op deze manier wordt het zoekgebied voor de schade aan o.a. bovenleidingen of wissels veel kleiner en kan deze schade sneller worden verholpen.

Met camera’s spoorwegennetwerk in kaart brengen

Verder beschikt Infrabel over verschillende meettreinen die systematisch het netwerk berijden en met behulp van camera’s in verschillende standpunten het volledige spoorwegennetwerk in beeld brengen. 

Geo Solutions zorgt voor de ontwikkeling van een toepassing die toelaat om alle camerabeelden, volgens locatie en tijdstip te raadplegen. Op deze manier kan de staat van de bestaande infrastructuur gemonitord worden zonder dat men hiervoor op het terrein moet gaan.

De waarde

Het detecteren van defecten aan het spoorwegennet kan sneller verholpen worden. Dit werkt kostenbesparend voor Infrabel én de reiziger zal er minder hinder door hebben. Wat resulteert in tevreden werknemer én reizigers.

Benieuwd hoe je jouw locatiedata slim kan inzetten?

Jouw project bespreken?
Neem contact op!