Jouw partner om locatiedata slim in te zetten

GIS in evolutie bij ArcelorMittal

De wens

Bij ArcelorMittal Gent bestaan momenteel vele GIS applicaties. Deze zijn gemaakt met een ouder framework dat zijn leeftijd toont en traag werkt. De geografische data zijn meestal beperkt intelligent of enkel als technische tekening beschikbaar.

ArcelorMittal wenst meer zekerheid betreffende de datakwaliteit, het gebruik van ondersteunende technologieΓ«n en van een up-to-date GIS architectuur. ArcelorMittal beoogt een wel onderbouwde toekomstvisie voor GIS naar integratie toe, op site-niveau en wereldwijd overkoepelend voor de groep.

Arcelormittal gebruikt het moderne Angular Framework samen met Openlayers, waarop eenvoudig nieuwe applicaties kunnen toegevoegd worden.

Geo Solutions in actie

Geo Solutions analyseert de huidige GIS-applicaties van ArcelorMittal en vergelijkt met de huidige behoeften. Sommige verouderde applicaties worden gemigreerd en nieuwe applicaties worden ontwikkeld.

Geo Consultants

Onze Business Analisten en Solution Architecten werken aan een toekomstvisie voor GIS, waar ArcelorMittal naar toe kan evolueren voor Gent specifiek en voor Arcelor wereldwijd. Ze analyseren verschillende technologie-oplossingen voor GIS en geven advies passend bij de noden, behoeftes en toekomstvisie van ArcelorMittal.

Vervolgens werken ze een volledig nieuwe GIS architectuur uit, die schaalbaar is naar een meer veeleisend GIS landschap. Het volledig GIS systeem bij ArcelorMittel werd in OpenSource GIS opgebouwd, uitgerold en onderhouden door Geo Solutions. Er zijn diverse toepassingen waarvoor hun GIS systeem gebruikt wordt.

De waarde

ArcelorMittal gebruikt het moderne Angular Framework samen met Openlayers, waarop eenvoudig nieuwe applicaties kunnen toegevoegd worden. Een nieuwe, generieke basiscomponent wordt opgemaakt. Van hieruit worden de bestaande applicaties opnieuw opgebouwd in een nieuw jasje en tegelijkertijd worden onnodige en weinig gebruikte applicaties uitgefaseerd of samengevoegd met andere applicaties.

GIS Web applicaties van ArcelorMittal

Benieuwd hoe je jouw locatiedata slim kan inzetten?

Jouw project bespreken?
Neem contact op!